Management met een zegen

Het is in het dagelijks leven soms lastig om professioneel te leven volgens de principes die in de bijbel staan vermeld. Het is goed te doen - in deze blog worden korte en bondige, vooral praktische tips geplaatst. Zodat professioneel management met een zegen kan worden uitgeoefend!

14 september 2006

Neem besluiten op een solide basis

Vandaag komt Mattheus 7:24-27 aan de orde. Het verhaal is bekend: de man die het huis op een rots bouwt, die ziet dat het ook slechte tijden (en slecht weer) kan overleven. De man die het huis op zand bouwde, die ziet het bij een flinke regenbui in elkaar zakken. Wat is nu een solide basis? Uiteraard één die tot de beste resultaten leidt, als het om beslissingen moet gaan. Daarbij zijn rechtvaardigheid, consistentie en een wil voor een betere wereld belangrijke elementen. Mensen die voor het nemen vertrouwen op de woorden van Jezus, hebben hier een voorsprong. Op de langere termijn geeft dienend leiderschap, het leven dat hij leidde, namelijk de beste ondergrond om ook in het dagelijkse leven van een manager verstandig om te gaan met belangen.

10 september 2006

Motivatie door leven te geven

In Johannes 10:10 staat dat de dief het leven neemt, maar dat Jezus het juist geeft. In de verzen daarvóór stelt Hij dat hij het hek is voor de schapen. Wie daardoorheen gaat, die wordt gered. De dief gaat door het hek alleen de weide binnen om te nemen en om te stelen, maar Jezus geeft juist het leven. Dat gaat direct in: door in zijn lijn te denken, toon je een standvastige set van waarden en normen, die op een hoger niveau liggen dan wellicht gebruikelijk is voor leidinggevenden in deze wereld. Deze waarden geven een richting, leiden echt en zijn daardoor onderscheidend - boven het gemiddelde. Bovendien kun je hiermee verschillende mensen op een eigen manier helpen optimaal te werken. Mensen hebben hun eigen ruimte nodig om te werken en optimaal te functioneren. Geef ze die, met leven.